22-aastane Kristjan peeti 21. mai esimestel tundi kinni Rakvere lähedal Tapa teel, kus ta juhtis sõidukit Ford Transit. Vaatamata sellele, et mehel puudus sõiduki juhtimisõigus, tuvastati tal lisaks alkoholijoove, teatas Ida prefektuur.

Mees ise tunnistas, et jõi saunas õlut, kuid siis oli vaja sõpra hädas aidata ning auto kõrvalmaakonnast Lääne-Virumaale toimetada. Rakvere kohtuväline menetleja Ave Uue taotles korduvalt liiklusseadust rikkunud mehele karistuseks 30 päeva aresti. Kohus määras 14 päeva.

Sama päeva õhtul peatati Sõmeru vallas 41-aastase Viljari juhitud veoauto Volvo. Mees oli politseinikele juba varasemast tuttav, sest talt oli eelnevalt karistusena juhtimisõigus ära võetud alkoholijoobes olekus sõiduki juhtimise eest. Ise väitis Viljar, et tal oli vaja raha teenida, mis sundis teda taas veoautot juhtima. Politsei taotles mehele karistuseks 20 päeva aresti, mille kohus asendas 38 tunni üldkasuliku tööga, mis tuleb ära teha kahe kuu jooksul.

„Viimaste nädalatega on liikluses hukkunud joobes juhtide süül mitu noort inimest, mis näitab teatud inimeste vastutustundetust. Ei saa olla ühtegi vabandust alkoholijoobes olekus sõiduki juhtimisele. Määratud karistused peaksid liiklusrikkujad mõjutama seaduskuulekalt käituma ja loodame, et nad teevad korda saadetud rikkumistest omad järeldused,“ ütles Ave Uue.