Menetluskulude katteks mõisteti süüdistatavalt välja 965,50 eurot.

Süüdistuse kohaselt esitas Täpsi eelmise aasta juulis maanteeameti liiklusregistri Tartu büroole juhiloa duplikaadi saamiseks valeandmeid, väites, et juhiluba on kuhugi ära kadunud või rahakotist välja kukkunud. Asjaolude kontrollimisel selgus, et eelmise aasta mais on Soome politsei tema juhiloa ära võtnud tõsise liiklusohutuse rikkumise tõttu.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Tartu kriminaaltalitus.

Karistuse mõistmisel arvestas kohus sellega, et hoolimata süü tunnistamisest ei ole Täpsi mitte mingil viisil näidanud toimunu osas üles kahetsust. Samuti on Täpsil üks kehtiv kriminaalkaristus salajase varguse ja kelmuse eest.

Kohus leidis, et rahalise karistuse kohaldamine ei ole antud juhul põhjendatud, kuna Täpsi suhtes varem kohaldatud tingimisi karistusest vabastamine ei hoidnud ära uute kuritegude toimepanemist.

Täpsi pani veidi üle poole aasta pärast kohaldatud katseaja lõppemist toime uue tahtliku kuriteo. Samuti puuduvad kohtul kindlad andmed, et Täpsi oleks võimeline rahalise karistuse määratud tähtaja jooksul ära tasuma. Karistusest tingimisi vabastamise välistab see, et Täpsil puudub Eestis kindel elukoht, mille järgi oleks võimalik kontrollnõuete täitmine. Samuti ei ole süüdistatavalt nõusolekut üldkasuliku töö kohaldamiseks.

Tänane kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.