Teatavasti tühistas Harju maakohus 25. oktoobril politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusmenetlustalituse otsuse, millega karistati Edgar Savisaart (62) lubatud sõidukiiruse ületamise eest 320 euro suuruse rahatrahviga ja lisakaristusena juhtimisõiguse äravõtmisega kaheks kuuks ning lõpetas selles väärteoasjas menetluse.

Kui keegi osapooltest oleks soovinud otsust edasi kaevata, oleks sellest tulnud kohtule kirjalikult teada anda 7 päeva jooksul alates kohtuotsuse teatavaks tegemisest. Kuna seda aga ei tehtud, siis Harju maakohtu esindaja sõnul jõustus otsus 2. novembril.

Väärteootsuse järgi juhtis Edgar Savisaar 6. juunil 2012 kell 9.55 Tallinn-Narva maantee 10,8.kilomeetril mootorsõidukit kiirusega 84+/-3 km/h, ületades lubatud suurimat sõidukiirust vähemalt 31 km/h võrra. Selle eest määrati meerile 320 euro suurune rahatrahv ja lisakaristusena juhtimisõiguse äravõtmine kaheks kuuks.

Harju maakohus tühistas aga politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusmenetlustalituse otsuse, kuna kohtu hinnangul on see, et kiirusemõõteseadme kasutamise protokolli koostaja jättis koostatud protokolli allkirjastamata, oluline menetlusnormide rikkumine ning kuna ainuke ja põhiline tõend oli seega saadud menetlusnorme rikkudes ja muude kogutud tõenditega ei saa seda rikkumist kõrvaldada, siis tuleb otsus tühistada.

Kohus otsustas rahuldada Edgar Savisaare kaitsja taotluse ka valitud kaitsjale makstud tasu hüvitamises täies ulatuses ning valitud kaitsjale makstav tasu summas 993,60 eurot hüvitatakse riigieelarve vahenditest.