Joosep Laiksoo kaitsja, vandeadvokaadi vanemabi ütles Maano Saareväli ütles Õhtulehele, et esitab riigikohtusse kassatsioonkaebuse.

Laiksoo põhjustatud rängas liiklusõnnetuses ema-isa kaotanud Hillar Koitla ei soovinud eile nooruki edasikaebamist pikemalt kommenteerida ja ütles vaid: “Kui tema (Laiksoo — toim) kaebab edasi, siis las ta kaebab — see on tema seaduslik õigus.”

Laiksoo, kelle juhiluba lubas tal roolis olla vaid kogenud autojuhi juuresolekul, sõitis eelmise aasta 8. detsembril Volvo džiibi roolis Tallinna–Tartu maanteel Mäo lähedal vastassuunavööndisse ja põrkas kokku Ladaga. Autos istunud vanapaar sai silmapilkselt surma, vanapaari autole sõitis omakorda otsa Seat, mida juhtinud muusik, seitsme lapse isa, sai üliraskelt vigastada ja suri haiglas.

Kui riigikohus ei võta Joosep Laiksoo kaitsja esitatud kassatsioonkaebust menetlusse ja ringkonnakohtu otsus — kolm kuud vangistust — jõustub, siis ootab noort rallisõitjat ees arestimaja, mitte vangla.

Nimelt ütleb vangistusseadus, et aresti ja kuni kolmekuulise vangistuse kandmine toimub otsuse teinud kohtu asukohajärgses või arestialuse elukohajärgses arestimajas.

Seaduse järgi hoitakse arestialust ööpäev läbi lukustatud kambris ning teda avavanglasse ümber ei paigutata. Arestialusele võimaldatakse järelevalve all kord nädalas lühiajalist kokkusaamist oma perekonnaliikmete, vaimuliku ja teiste isikutega.