Linda sõnul oli nii tema, kui ka õnnetuses viga saanud inimesed tee äärde astunud bussist, mis neid Toilas peetud kaevurite päevalt transportides seal välja lasi. Nimelt ei pidanud bussijuht vajalikuks Jõhvi soovivaid pidulisi otse linna viia, vaid lasi need teepervel välja, kust reisijad omal jõul linna hakkasid minema.

Linda sõnul oli bussist väljujaid umbes 15, kes siis järgemööda teisele poole teed jooksma hakkasid. Nende seas ka õnnetuses surma saanud 35-aastane Vadim ning vigastada saanud 27-aastane Igor ja 29-aastane Natalia koos 3-aastase tüdrukuga.

Linda rääkis, et naise ja lapse saatus oleks olnud teistsugune, kui poleks olnud 27-aastast Igorit, kes naise ja lapse auto eest ära lükkas. Ennastsalgava kangelasteoga hakkama saanud mees jäi aga ise auto ette. Mees pääses õnneks kergete vigastustega ning juhtunut pealt näinud Linda sõnul oli kangelane juba viie minuti pärast teeservas suitsetamas.

Niivõrd hästi ei läinud aga 35-aastasel Vadimil, kes pealtnägijate sõnul autolt sedavõrd tugeva löögi sai, et 15 meetri kaugusele paiskus. Autolt löögi saanud mees suri vigastustesse kohapeal.

Kaevurite päeva ürituse korraldaja Viru Keemia Grupi esindaja Julia Piilmani sõnul ostis firma sisse bussiveo teenuse selleks, et külalised saaksid Toilast Jõhvi ja Kohtla-Järvele. "Teenust osutas kohalik firma Ekspress Auto L, kellega meid seob pikaajaline ja hea koostöö," rääkis Delfile VKG ühiskondliku vastutuse juht Julia Piilman.

Piilmani sõnul viisid bussid Vastavalt firmade vahel sõlmitud kokkuleppele pidulised laiali kahes suunas: Kohtla-Järve ning Jõhvi - Ahtme. Peatused olid ette nähtud bussipeatustes.

Viru Keemia Grupp avaldab sügavat kaastunnet hukkunu perele ja lähedastele.

Veoteenust osutanud bussifirma Ekspress Auto L juhatuse esimees Anatoli Listov lükkas Delfiga rääkides tagasi väite, et buss võis peatuda selleks mitteettenähtud kohas.

Listovi sõnul lasti kõik reisijad bussist välja vaid selleks mõeldud bussipeatustes.

Ida-Virumaal sõitis autojuht pühapäeva õhtul otsa mitmele jalakäijale. Surma sai üks mees ning vigastada kolm inimest, nende hulgas üks laps.