2012. aasta suveks valmivas ja enam kui 2000 ruutmeetri suuruse netopinnaga hoones saavad omale kaasaegsed tööruumid kohus, kinnistusamet, kodakondsus- ja migratsiooniamet, kriminaalhooldus, politsei ja arestimajaga. Samuti rajatakse Suure ja Pargi tänavate äärde parkimisalad ning uus haljastus koos tänavavalgustusega, teatas

Jõgeva maavanema Viktor Svjatõševi sõnul on uue maja vajadusest räägitud pikki aastaid, kuid läbimurre saavutati alles 2009. aasta oktoobris, mil leidis aset märgilise tähendusega ühiskohtumine justiitsminister Rein Langi ja siseminister Marko Pomerantsiga. „Uue kohtu- ja politseihoone rajamine Jõgevale tähendab seda, et olulised struktuuriüksused jäävad maakonna keskusesse püsima. Säilivad inimeste jaoks olulised töökohad ja kodanikud saavad teenused kätte kodumaakonnast," lisas maavanem.

Suur tn 1 kinnistule rajatava hoone täiendatud mahus eelprojekti on koostanud AS Amhold.

Riigi Kinnisvara AS korraldas Jõgeval Suur tn 1 kinnistule arendaja leidmiseks vähempakkumise, mille kohaselt seatakse ehitaja kasuks hoonestusõigus ja kellega sõlmitakse ehitiste ning territooriumi kasutamiseks üürileping. Viimases pakkumisvoorus osales kokku viis firmat, kellest parima pakkumise tegi Merko Elamu AS.

Sarnast finantseerimismudelit kasutades on tänaseks juba valminud Rakvere politsei ja pääste ühishoone ning Jõhvi kohtumaja.