Steinfeldti süüdistati selles, et ta 2. jaanuaril hommikul enda Tallinna kodus lõi tüli käigus tahtlikult mitu korda lahtise käega 15-aastast noormeest pea piirkonda, ütles Delfile Harju maakohtu pressinõunik.

Steinfeldt mõisteti kehalises väärkohtlemises süüdi ning talle määrati trahv, kuid ta vaidlustas käskmenetluses langetatud otsuse.

See tähendab, et kriminaaltoimik saadetakse tagasi prokuratuuri. Prokuratuuris koostatakse uus süüdistusakt ja asi läheb üldmenetlusse.

Asi lahendati käskmenetluses, mis on sisuliselt kirjalik menetlus ja eeldab, et toime pandud teo eest on karistuseks rahatrahv. Otsus saadetakse inimesele, kelle suhtes otsus tehti. Antud juhul tuli Joel Steinfeldt ise eile kohtumajja otsusele järele ja vaidlustas selle.

Algselt kahtlustati Steinfeldi ka seksuaalkuriteos sama noormehe suhtes — alla 18-aastase isiku suguühendusele sundimises.

Politsei algatas Steinfeldti suhtes kriminaalasja möödunud aasta lõpus, kui 15-aastane Patrick teatas, et Steinfeldt oli teda rünnanud ja seksuaalselt ära kasutanud.