Juulis Janel Raabile määratud karistus ei ole jõustunud, sest ta kaebas selle edasi. Kaebus jõudis Tallinna ringkonnakohtusse 13. septembril ning istungiaega pole veel määratud.

Teisalt alustati 5. septembril tema suhtes kriminaalmenetlust kehavigastuste tekitamise osas. Sama ööl kella ühe paiku tungis Janel Pärnu linnas koos tuvastamata noormeestega kallale 27- ja 29-aastasele noormehele, pekstes neid käte ja jalgadega pea- ja kehapiirkonda, millega tekitati noormeestele kehavigastusi.

Kui inimene on esimeses kohtuastmes kriminaalkuriteos süüdi mõistetud ja selle otsuse ringkonnakohtusse edasi kaevanud, seejärel aga paneb toime uue rikkumise, mille kohta alustatakse kriminaalmenetlus, siis see uus kriminaalmenetlus esimese menetlemist ringkonnakohtus mõjutada ei tohi.

Justiitsministeeriumi pressinõunik Diana Kõmmus:

Ringkonnakohtus arutatakse ainult seda juhtumit, mille esimeses astmes tehtud otsus edasi kaevati. Uue rikkumise osas alustatud kriminaalmenetlus ei mõjuta kuidagi varasema menetluse osas tehtud otsuse arutamist.

Pärnu maakohtus mõisteti Raap süüdi:

Süüdistuse kohaselt juhtis narkojoobes olnud Raap eelmise aasta 5. septembri õhtupoolikul sõiduautot Toyota Yaris Pärnu linna piiril suunaga Ikla poole ning kaldus vastassuunavööndisse ja sõitis otsa kahele jalgratturile – Elis Hoffile (1985) ja Ragnar Hoffile (1983), kes liikusid enda pärisuunavööndis sõidutee äärt tähistava pidevjoone läheduses.

Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkus Ragnar kohapeal ja Elis suri liiklusõnnetuses saadud vigastusse samal õhtul Pärnu haiglas.