Orgmets kirjutas sotsiaalmeedias, et otsustas kella 1.30 ajal minna Sonda poolt Viru-Nigula suunas plaaniga kontrollida, ega asulas ei ole vargaid luusimas. BC Rakvere Tarva peatreener Andres Sõbra maja juures äratas abipolitseiniku tähelepanu Chrysler Voyager, mille tagaluugist upitas välja murutraktor.

„Tahtsin lähemalt uurida, seega tagurdasin ja autost väljudes sõitis Voyager kummivilinal minema,“ kirjeldab Orgmets sotsiaalmeedias. Murutraktur lendas kiirendamise peale Orgmetsa sõnul suure kaarega tagaluugi kaudu välja. „Otsustasin murutraktori sinna maha jätta ja asusin röövleid jälitama,“ kirjutas Orgmets.

Tagaajamine kulges mööda Tallinn-Narva maanteed ja kiirused ulatusid kuni 160-170 kilomeetrini tunnis. Orgmets ise suhtles samal ajal häirekeskuse ja lähenevate patrullidega.

Murutraktori jaoks lahti jäetud pagasniku otsustas keset kihutamist üks varastest, ise peaaegu välja kukkudes, sulgeda. Nüüd nägi Orgmets ka numbrimärki ja sai selle jooksvalt politseile edastada. Varastele tegi olukorra veel täbaramaks kiiruskaamera, mis neid pildistas.

Edasi kulges tee mööda Aseri kruusateid suunaga Kalvi Mõisa poole. Sealt edasi sõideti uuesti Tallinn-Narva maanteele ja siis uuesti Aseri poole. Tagaaetavad tegid Orgmetsa sõnul ristmikel ohtlikke manöövreid ja peaaegu oleks Voyager kokku põrganud vastassuunast läheneva rekkaga.

Järgmiseks suundusid põgenejad viljapõllule, kuhu järgnes ka Orgmets. Et aga Orgmetsa Volvo oli madal ja raske, said pätid eest ära. Kuna Orgmetsa auto jäi kuivenduskraavi kinni, otsustas ta abi oodata ning teatas samal ajal tee peale vedelema jäänud murutraktorist.

„Hiljem sain teada, et auto leiti üles Aseri vahelt, kuid vargad olid põgenenud,“ kirjutas Orgmets. „Sõitsin sündmuskohale tagasi ja selgus, et Sõbra murutraktor see ka oli.“

Prokuratuurist öeldi Delfile, et praeguseks on juhtumiga seoses peetud kinni kolm kahtlusalust.

Andres Sõber ise ütles, et traktoriga on kõik korras. "Jumal oli Andres Sõbra poolt," ütles Sõber. "Oli üks tore mees, kes aitas kaabakatele jälile saada. Traktori lukustan nüüd ära," ütles ta.