Kohus mõistis varem kaks korda kriminaalkorras karistatud Peeter Kallasele (41) nelja aasta ja kahe kuu pikkuse vangistuse ning Peeter Truusile (38) kaheaastase vangistuse, teatas Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots Delfile.

Varem kriminaalkorras karistamata Truusi puhul loeti kaheaastasest vangistusest juba kantuks tema vahi all oldud viis kuud ja 26 päeva. Seega jäi tema karistuseks üks aasta, kuus kuud ja neli päeva tingimisi kaheaastase katseajaga.

Kohus konfiskeeris ka Kallaselt läbiotsimisel leitud 2120 eurot ja kuldehted 3864 euro väärtuses ning Truusilt 1530 eurot. Ühtlasi tuleb Kallasel tasuda menetluskulusid üle 5000 euro ja Truusil üle 1500 euro.

Riigiprokuratuuri süüdistusega astusid kohtu ette Eesti jalgpallikoondise ja Nõmme Kalju endine mängija Oliver Konsa, narkokuritegude eest korduvalt vangis istunud Tauno Laasme (38) (varasema perenimega Veri), Nõmme Kalju amatööride meeskonnas mänginud Norman Kägo ning Peeter Truus ja varem kohtulikult karistatud Peeter Kallas.

Süüdistuse kohaselt omandas Laasme oma tuttavalt Kallaselt vähemalt 20 grammi kokaiini, olles tegevuse eelnevalt kooskõlastanud Konsaga. Laasme andis ühe kaasa võetud kokaiinipakendi samal õhtul vahetult Konsa kätte, et viimane toimetaks selle ostjani. Teise Laasmel kaasas olnud kokaiinikoguse võtsid politseinikud läbiotsimisel ära tema enda autost.

Laasme, Konsa ja Kägo süü arutamine lükkus edasi, sest Laasmel polnud kaitsjat - oma senise kaitsjaga ta koostööd ei jätka. Laasmele määratakse nüüd kaitsja riigi poolt.