“Jalgpalliliidule teadaolevalt oli tegu suhteliselt tuntud ja kauaaegse jalgpallifänniga,” ütles Delfile jalgpalli liidu infojuht Mihkel Uiboleht.

„Peksmine toimus ja selle kohta on alustatud kriminaalmenetlus,” ütles Delfile Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe.

“Intsident niinimetatud jalgpallifänni ja Ewert Sundja vahel toimus pärast mängu väljaspool staadionit,” ütles Mihkel Uiboleht.

Uiboleht lisas, et tema teada ei olnud tegu ettekavatsetud rünnakuga, vaid pigem hetkeemotsiooni põhjal toimunud pahameeleväljendusega.

“Eesti jalgpalli liit mõistab igasuguse vägivalla hukka. Sellel ei ole kohta ei jalgpallistaadionil ega väljaspool seda,” ütles Uiboleht.

Delfi andmetel põhjustas radikaalse jalgpallifänni pahameele see, et neile ei meeldinud, kuidas Sundja hümni laulis.

Hetkel on juhtunu asjaolud selgitamisel, ütles Maria-Elisa Rannajõe.

Tundmatuks jääda sooviv pealtnägija ütles Delfile, et staadioni kõrval liikunud lauljat ründas kõigepealt üks tuntud jalgpallifänn, kes lähenenud taksost välja hüppas ja Sundjat esmalt jalaga kõhtu lõi.

Seejärel asus ründaja koos kaaslasega rünnaku eest ära joosta püüdvat lauljat jälitama. Saanud kahepeale ohvri kätte, järgnesid kahe mehe rusika ja jalahoobid laulja peapiirkonda.

End olukorrast lahti rabelenud Sundja märkas lähedal olnud politseiautot. Ohtu märganud ründajad üritasid taksoga põgeneda, kuid seda takistasid juba kõrvalseisjad. Seejärel võttis juba politsei huligaanitsejad oma kontrolli alla.

Pealtnägijad kinnitasid Delfile, et esimeseks ründajaks oli tuntud jalgpallifänn ja MTÜ Jalgpallihaigla juhatuse liige Frank “Papa” Kolde.

Delfiga rääkinud Kolde aga eitab oma seotust nimetatud sündmusega.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Rannajõe ütles Delfile, et praeguseks on juhtunuga seoses üle kuulatud üks isik, kuid ühtegi nime Rannajõe ei kinnitanud.