24. juuni varahommikul kell 6.35 teatati rängast avariist Valgamaal Tõlliste vallas Valga-Uulu maantee neljandal kilomeetril Taimeaia bussipeatuse juures. Mahtuniversaal Volkswagen Caravelle oli kaldunud sirgel teelõigul vastassuunavööndisse, rullunud üle katuse ning paiskunud vastu puud.

Autos olnud seitsmest noormehest kolm hukkus. Kolm toimetati sündmuskohalt vigastustega haiglasse — kaks Valga haiglasse ning üks Tartu Ülikooli Kliinikumi. Üks nooruk kõndis sündmuskohalt minema.

Politsei on kindlaks teinud autos olnud isikud: avarii tagajärjel hukkusid 20-aastane Robert ning 16- ja 17-aastane nooruk. Haiglaravile toimetati 17-aastane poiss ja 18-aastane Tauri ning 17-aastane esialgsetel andmetel roolis olnud nooruk. Üks 17-aastane noormees jõudis omal käel koju, kust ta toimetati haiglasse.

Esialgsetel andmetel võtsid neli autos olnud noormeest enne õnnetuse toimumist peale kolm hääletajat, kellest kaks ei jõudnudki koju. Auto oli teel Valga poole.

Valga Politseijaoskonna juhi Tõnu Kürsa sõnul on täpsemad asjaolud, nagu juhi seisund ja auto kiirus avarii hetkel, selgitamisel, kuid vaadates autos olnud isikute vanust on kindlasti oma osa olematul juhtimiskogemusel, sest roolis olnud alaealisel poisil ei olnud veel juhiluba.

„Mul on siiralt kahju, et jaaniöö lõppes traagilise sündmusega ning kolmel noorel inimesel jäi elu sisuliselt elamata,“ ütles Tõnu Kürsa. „Kurb on ka see, et hoolimata avariide traagiliste tagajärgede kajastamisest meedias juhtuvad õnnetused ikka ja jälle oma võimete ülehindamise tõttu.“

Politsei alustas juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust.