Nakkevõrkude eemaldamisel selgus, et ühtekokku oli ebaseaduslikult püügile asetatud 45 nakkevõrku. Tegemist oli hiljuti püügile asetatud võrkudega, neis olnud kalad olid elus ja lasti tagasi vette.

Käesoleva aasta algusest alates on inspektorid 54 korral eemaldanud Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvest ebaseaduslikke nakkevõrkude jadasid. Kui kõik 423 püügilt eemaldatud võrku järjestikku ühendada, tuleks jada pikkuseks hinnanguliselt 30 km.

"Hoiatame jätkuvalt, et püük keeluajal ning tähistamata ja märgistamata püügivahenditega on äärmiselt vastutustundetu ja kahjustab kalavarusid, kuid kahjuks on röövpüük Peipsil endiselt probleemiks," ütles kalakaitseosakonna peainspektor-nõunik Ivo Kask.

"Sel aastal lõppes seoses haugipüügi kvoodi täitumisega suuresilmaliste võrkudega kalapüük Peipsil juba veebruari lõpus ja kevadine mõrrapüügihooaeg ei ole veel päris alanud, tõenäoliselt sellest ka kõrgendatud huvi saada teenistust ebaseadusliku püügi läbi," lisas Kask.

Ebaseadusliku kalapüügi korral on ettenähtud rahatrahv füüsilisele isikule kuni 1200 eurot ja juriidilisele isikule kuni 3200 eurot. Kalurid, kes on tõsisemate rikkumistega vahele jäänud rohkem kui üks kord aastas, jäävad kuni karistuse kustumiseni oma püügiõigusest ilma. Käesoleval aastal on püügiõigusest Peipsi järvel ilma jäänud neli kutselist kalurit.