Viru maakohus mõistis täna 42-aastase Igor Kibirevi ja 33-aastase Roman Galavievi süüdi raskete tervisekahjustuste tekitamises ja surma põhjustamises ettevaatamatusest. Kibirev mõisteti süüdi ka politseiniku ründamises ja Galaviev kehalises väärkohtlemises, teatas Viru maakohus.

Kibirevil on ka varasema süüteo eest osa karistusest kandmata, nii et ta peab liitkaristusena vanglas veetma üheksa aastat, viis kuud ja 28 päeva, karistuse kandmise alguseks loetakse möödunud aasta 2. veebruar. Galaviev saadeti vangi kuueks aastaks, karistuse alguseks loetakse möödunud aasta 18. jaanuar.

Süüdistuse järgi lõid Kibirev ja Galavijev möödunud aasta 17. jaanuari õhtul Kohtla-Järve linnas Ehitajate 106 maja hoovis tekkinud konflikti käigus 1966. aastal sündinud meest ja tekitasid talle nii vigastused, millesse kannatanu traumapunktis suri.

Lisaks lõi Galaviev samas kohas 29-aastast naist, tekitades talle valu.

Tapmisele eelnes ka teisi kuritegusid. 2010. aasta 14. septembril sõitis Kibirev purjuspäi autoga, kuigi kohus oli talt varem juhiloa ära võtnud. Kui politseinikud meest kinni pidama asusid, kasutas mees ametikohustusi täitnud politseiametniku suhtes Jõhvi politseiosakonnas füüsilist vägivalda.