Täna hommikul kell 10.34 teatati häirekeskusele, et Ida-Virumaal Sillamäe linnas Veski tänaval asuvast viiekordsest kivist kortermaja esimese korruse korterist tuleb suitsu ning sees võib olla ka väikelaps.

Kohale sõitsid päästjad Sillamäe, Jõhvi ja Narva-Jõesuu päästekomandodest ning Narva operatiivkorrapidaja ja Sillamäe kiirabi.

Kolme minutiga kohale jõudnud Sillamäe komando päästjad selgitasid, et mees oli koos lapsega korterist välja pääsenud ning üritas iseseisvalt tuld kustutada. Kaitsevarustuses päästjad sisenesid suitsu täis korterisse, avastasid tulekolde ning kustutasid selle. Korteris põles madrats ja lastevoodi. Tulekahjus sai kannatada 1,5-aastane tüdruk, kes kiirabiga haiglase viidi.

Korteris viibisid koduloomad: koer, kass ja küülik, kes kiire tulekahju kustutamise tõttu kannatada ei saanud. Päästetöödejuhi sõnul, korteris puudus kohustuslik suitsuandur. Esialgne oletatav tekkepõhjus mittenõuetekohane elektripaigaldis, täpse põhjuse selgitab menetlus.

Päästeamet juhib tähelepanu, et lahtist tuld ei tohi jätta kunagi järelevalveta. Igas kodus peab olema õigesti paigaldatud ja hooldatud töökorras suitsuandur, mis tulekahjust varakult märku annab.
Eestis on käesoleval aastal tules hukkunud juba 28 inimest ja seetõttu on Päästeamet võtnud eluruumide kontrolli suurema tähelepanu alla. Kontrollitakse nii suitsuandurite olemasolu, kui ka kütte- ja elektriseadmete korrasolekut. Ühtlasi selgitatakse inimestele eluruumides peituvaid tuleohte ja tuleohutusnõuete vajalikkust.