Teisipäeval avastasid Kohtla-Järvel Järveküla teel asuva kullapoe töötajad kassaraha hulgast 14 võltsitud 500kroonist rahakupüüri. See tähendab, et mõne nädala eest Narvas alguse saanud valerahalaine on jõudnud umbes 30 juhtumini.

“Viimasel ajal on Ida-Virumaal sagenenud juhtumid, kus tänavakaubanduses, turgudel, kioskites ja ühissõidukites on maksevahendina üritatud kasutada võltsitud 500krooniseid rahakupüüre, seetõttu palun kõigil idavirulastel olla raha käideldes eriti tähelepanelik ning ettevaatlik,” ütles Ida politseiprefektuuri kriminaalosakonna juht vanemkomissar Rauno Klaos.

Vanemkomissari sõnul tuleb tähelepanu pöörata kupüüride turvaelementide, nagu hologrammi ja turvaniidi olemasolule, samuti paberi kvaliteedile. “Praegu levivad võltsitud rahatähed ei ole hea kvaliteediga ning on lähemal vaatlemisel kergesti äratuntavad. “Kahtluse puhul palume kodanikel helistada politsei lühinumbril 110,” sõnas Klaos. Maakonnas on viimastel nädalatel ilmsiks tulnud kümneid valerahajuhtumeid. Prokuratuur teatas eelmisel nädalal, et ühegi juhtumi puhul neil kahtlusaluseid veel pole.