"Võin öelda, et politsei on temaga vanem kokku puutunud. Räägime alaealisest ja meie eesmärgiks ei ole kellegi häbiposti löömine või sildistamine," ei pidanud Koppel võimalikuks nooruki varasemaid korrarikkumisi täpsustada.

Kriminaalselt õnnetu lugu ei juhtunud klassitäie laste juuresolekul. "Tegemist ei olnud tunni ajal toimunud intsidendiga ega klassiruumiga, vaid vahetunni ajal kooli üheskõrvalruumis toimunud vahejuhtumiga," täpsustas prefekt.

Millise relvaga vigastused täpselt põhjustati, peab alles selguma. "Praegu tegeldakse menetlustoimingutega, mille hulka kuulub ka arusaamine, millega vigastused täpselt põhjustati."

Kas keegi koolist märkas varem, et õpilasel on relv kaasas? "Isegi kui keegi on midagi väitnud, siis on vaja selle väite tõeks osutumist kontrollida," vastas Koppel.

"Praeguseks on üle kuulatud kannatanu ja alustatud kahtlustatava ülekuulamist. Juba hommikul, kui politsei kooli juurde saabus, siis otsustati, et koolitöö võib jätkuda. Noormehe eesmärk, mida ta tegi, millal ta relvataolise eseme kooli tõi ja igasugused muud detailid selguvad uurimise käigus. Kindlasti tegeldakse uurimise käigus ka kahtlustatava vanematega," sõnas prefekt.

"Võin öelda, et politsei on temaga vanem kokku puutunud. Räägime alaealisest ja meie eesmärgiks ei ole kellegi häbiposti löömine või sildistamine," ei pidanud Koppel võimalikuks nooruki varasemaid korrarikkumisi täpsustada.

Kas koolipere reageeris olukorrale õigesti? "Räägime sellisest sündmusest, kus on väga palju osapooli, on toimunud suhteliselt hiljuti ja seetõttu oleks väga ennatlik sellise pooliku info pinnalt hakata hinnanguid andma," vastas Koppel.

Kas politseile on viimasel veel ajal laekunud infot, et keegi oleks kooli relva või muud ohtlikku kaasa võtnud? "Viimastel nädalatel millestki sellisest Ida prefektuuris politseile teatatud pole."

Kui aga nii juhtub, ootab politsei inimeste kaasabi ohu ära hoidmisel. "Tuleb teha koostööd, sest ainult politsei ei suuda tõkestada kõiki tegevusi, mida ette võetakse. Tuleb märgata, hoolida üksteisest, kindlasti käib selle juurde ka tähelepanekute tegemine selle kohta, et mõni kaaslane on kaasa võtnud midagi, mis ei käi koolipäeva juurde, olgu selleks siis keelatud ese või lubatud ese, millega õppeprotsessis midagi teha pole ja millega võib kellelegi viga teha - näiteks taskunuga."