17. juulil kokkupõrkes ringhäälingu nõukogu esimehe Andres Jõesaare autoga hukkunud Alar Leuska (17) vanemate teatel valetas Jõesaar eilses Õhtulehes, justkui oleks ta püüdnud perega pärast õnnetust ühendust võtta.

Kuigi Jõesaare advokaadil Indrek Sirgil on hukkunu isa kontaktandmed, ei ole Jõesaar ega Sirk Alari vanematega siiani ühendust võtnud ega saatnud ka ühtki kirja, rääkimata vabandamisest, väidab pere advokaat Eero Tonka, lisades, et süü ülestunnistamisele ilmumist ja puhtsüdamlikku kahetsust saaks võtta karistust kergendava asjaoluna: “Kuivõrd Jõesaar ei ole oma süüd veel tunnistanud, on ka ebausutav temapoolne puhtsüdamlik kahetsus.”

Sirgi kinnitusel kirjutas Jõesaar kahetsuskirjad valmis juba kaks päeva pärast õnnetust, kuid paraku põrgatud vastu politsei ja prokuratuuri bürokraatiat — nood asutused olevat keeldunud kirju Leuskadele ja poisi seltsis mopeediga sõitnud ning õnnetuses raskelt vigastada saanud tüdruku perele edastamast.

“Rääkisin Aivar Leuskaga tookord päris pikalt, ühtlasi viisin matusele Jõesaare saadetud pärja. Kui prokuratuur mulle kirja tagasi saatis, tundus mulle imelik võtta see näppu ja minna uuesti hukkunu isa juurde,” selgitab Sirk — enda teada oli ta Jõesaare sõnumi perele juba edasi andnud.