Eile kell 14.11 teatati Lõuna-Eesti häirekeskusele, et Helme vallas Karjatnurme külas on okste lõkkes põletamisest süttinud kulu ja tuli ohustab lähedal asuvat elumaja. Tulest oli haaratud 4 ha suurune ala. Tänu kohale saabunud päästjate kiirele ja oskuslikule tegutsemisele tule levik majale piirati ja kustutati lõplikult kella 15.33-ks, teatas Lõuna-Eesti päästekeskus.

Tuleohutusnõudeid mittejärgivalt lõket põletanud mehe suhtes algatasid päästekeskuse inspektorid väärteomenetluse ning süüdlast karistati rahatrahviga.

Tuleohutusnõuete eiramine lõkke põletamisel on karistatav ning võib tuua kaasa suuri kahjusid. Samuti on keelatud kulu põletamine ja rikkujaid ootab ees rahaline trahv kuni 18 000 krooni, kusjuures kinni tuleb maksta ka keskkonnale tekitatud kahju.

Päästeteenistus ja keskkonnainspektsioon teevad reide kulupõletamise keelu rikkujate tabamiseks. Inspektorid ning päästekeskuse korrapidajad kontrollivad reidide käigus ka tuleohutusnõuete täitmist lõkke põletamisel. Lõkke tegemisel tuleb kinni pidada omavalitsuse territooriumil kehtivatest heakorraeeskirjadest.