Õnnetus leidis aset Atlandi ookeanil Cabo Verde lähistel. 21-aastane ohver nimega A. Saguran hüppas kinni seotud silmadega tekilt alla, arvates ilmselt, et hüppab vette. Selle asemel kukkus ta teki võrra allapoole peaga vastu reelingut. Mees suri saadud vigastustesse. Tegemist oli Sagurani esimese merereisiga, vahendab De Telegraaf.

Hollandi prokuratuur leiab, et Eestist pärit kapten oleks pidanud tagama rituaali ohutu läbiviimise. Ka oleks ta pidanud ohvri eest pärast hüpet hoolitsema, sest kaptenil on eriline hoolitsemiskohustus, mida kahtlusalune ei täitnud, leiab prokuratuur.

Rituaali näol on tegemist üle maailma tuntud meremeeste kombega esimest korda ekvaatori ületamise puhul. Kaubalaev Achtergracht oli kakaoubade lastiga teel Brasiiliast Amsterdami.

Ohver oli tulnud laeva pardale veidi rohkem kui kuu enne surma. Hollandi meresõidu ametikohus (Tuchtcollege voor de Scheepvaart) kehtestas kaptenile osaliselt tingimisi ajutise ametist kõrvaldamise. Hiljem on ta merd edasi sõitnud, kuid mitte sama meeskonnaga.