Ühisõppus toimub parvlaeval St. Ola graafikukohase väljumisega Heltermaalt kell 12.30.

Väinamere Liinid OÜ teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul õppuse läbiviimine reisijaid otseselt ei puuduta. „Reisijad saavad kogu reisi vältel rahulikult viibida salongis, millest saab nö õppuseväline tsoon,“ rääkis Hiiuväin. Laeval toimuvast informeeritakse reisijaid lähemalt juba sadamas, enne reisi algust. „Kõik, kes siirduvad Heltermaalt neljapäeval kell 12.30 väljuvale reisile, saavad infovoldiku teabega laevas toimuva õppuse kohta, samuti informeerib pardalolijaid reisi alguses kapten,“ lisas Hiiuväin.

„Palume siiski arvestada, et seoses merepäästeõppusega venib reis tavapärasest umbes tunni võrra pikemaks, ning loodame reisijate mõistvale suhtumisele. Soovi korral on võimalik pilet vahetada ka mõnele hilisemale väljumisele,“ lausus Hiiuväin.

Õppuse eesmärk on harjutada Saaremaa Laevakompanii ja Lääne piirivalvepiirkonna vahelist päästekoostööd. Merepäästeoperatsioonist võtavad osa Kärdla piirivalvekordon, Haapsalu piirvalvekordon, Piirivalve lennusalk, Põhja piirivalvepiirkonna operatiivinformatsiooni- ja mereseirekeskus ja Lääne-Eesti päästekeskus.