Lääne prefektuuri pressiesindaja sõnul polnud esialgsetel andmetel peal auto käsipidur ja seetõttu hakkas sõiduk liikuma. Kaks inimest sai kergemalt viga, kiirabi vaatas nad üle.

Õnnetus, mida uuritakse liiklusõnnetusena, juhtus mandri ja Saaremaa vahel sõitval parvlaeval Virtsu sadamas. Politsei sai selle kohta teate kell 11.18.

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul oli tegemist õnneliku õnnetusega. “Ilmselt oli põhjuseks juhi apsakas – kas ta võttis käsipiduri maha, et auto liikuma hakkas, või midagi ta valesti tegi,” rääkis Rihvk Saarte Häälele. Tõnis Rihvk nentis, et laevakompanii jaoks oli tegemist esimese taolise õnnetusega üldse.

Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin täpsustas, et pootsman opereeris parajasti kalda- ja laevarampidega, kui tundis, et miski talle selja tagant peale vajub.

“Liikuma hakanud Mitsubishi Pajero surus pootsmani ja ühe meesreisija, kes ootas pootsmani selja taga kaldale minekut, laeva rambi ja auto vahele,” sõnas Hiiuväin.

Kohapeal käinud kiirabi vaatas kannatanud üle ja soovitas mõlemal pöörduda Kuressaare haiglasse kontrolli, kuhu nad ka suundusid.