Henry Laks sattus õnnetusse ühel 2004. aasta septembriõhtul, kui sõitis koos kaaslasega Tarvastu kontserdilt koju Tallinna, kirjutab SL Õhtuleht.

Tema BMW oli äsja möödunud Mäo ristmikust ning koduni jäi veel tunnike sõitu kottpimedal maanteel, kui: “Äkki keeras vastutulevast reast välja auto ja tahtis teha möödasõitu.”

Laupkokkupõrge oli sedavõrd tugev, et BMW paiskus kraavi kummuli ning Laks sai üliraskelt vigastada — ta mõlemal jalal oli lahtine luumurd, lisaks olid sodid veel mitu varvast ja põlv.

Hiljem kuulnud Laks, et kokkupõrke põhjustanud mersujuht, kes oli autoroolis purjuspäi ja juhiloata, pääsenud peaaegu terve nahaga, saades õnnetuse põhjustamise eest ainult trahvi.

Autosõidust üritab Laks nüüd võimalust mööda hoiduda, sest terve aasta haigevoodis lamamist nõrgestas vasaku jala lihaseid sedavõrd, et need vajavad siiani taastumist.

Siiski on ta mööda maanteid liikunud ning on pärast õnnetust näinud selliseid ohtlikke möödasõite mitu korda, mistõttu maitseb kõiki liiklejaid: “Meie kitsastel teedel on see väga riskantne manööver, võtke ometi mõistus pähe!”