Mehed võeti vahi alla kahtlustatuna kokku 19 raskes varguses, mis praeguse informatsiooni järgi pandi toime 5.-24. juunil. Mõnede sissemurdmiste toimumisajad on ebaselged, sest mitmete juhtumite puhul olid elanikud puhkusereisil ja pikka aega kodust ära, vahendab Iltalehti.

Sissemurdmised toimusid Helsingi linnas kortermajade ülemiste korruste korteritesse. Korteritesse siseneti trepikojast, väänates uksi mingi vahendiga nii tugevalt, et konstruktsioonid on purunenud.

Korterite elanike äraoleku tõttu ei ole varaste täpne saak kõigi juhtumite puhul teada. Seni on politseile teatatud peamiselt ehete, raha ja väikeste tarbeesemete kadumisest.

Taotletakse sama kuriteosarjaga seotud 1987. aastal sündinud mehe Soomele väljaandmist. Mees peeti kinni eelmisel reedel Eesti politsei poolt Soome politsei välja antud rahvusvahelise tagaotsimiskuulutuse alusel. Eeluurimise käigus saadud informatsiooni järgi on kuriteosarjas lisaks kolmele kinnipeetule osalenud veel vähemalt üks välismaalasest mees, kes on tagaotsitav.