Kuriteod leidsid aset jaanuarist maini ja kokku on vahi alla võetud neli isikut. Lisaks sellele on kahele isikule määratud reisikeeld, teatab Soome politsei.

Eeluurimise käigus on selgunud, et Soomest jaanuaris varasemate kuritegude tõttu Eestisse välja saadetud mees palus oma naissõbra emal aidata tasu eest Soome mehe korterisse jäänud Subutexi tablettide levitamisel. Naine nõustus ja värbas appi oma 15-aastase poja.

„Naine ja poeg vahendasid mehe Eestist antud juhtnööride järgi Subutexi tablette erinevatele isikutele Helsingis. Tablettide eest saadud raha, umbes 30 000 eurot, toimetati mehele Eestisse ja teisele mehele Venemaale. Naine ja poeg ei saanud teadaolevalt neile selle tegevuse eest lubatud tasu,” rääkis juurdluse juht, kriminaalkomissar Toni Uusikivi Helsingi politseist.

Politsei korraldas mai lõpus läbiotsimise korteris, kus naine ja poeg elasid. Korterist konfiskeeriti tuhandeid eurosid sularaha, mis oli peidetud kaisukaru sisse.

Mehe Helsingi korterist konfiskeeriti Subutexi tablette ja vaakumkotte, milles tablette säilitati.

„Oleme teinud eeluurimise ajal viljakat koostööd Eesti politseiga. Eestis narkootikumide vahendamist juhtinud mees on praegusel hetkel eeluurimisvangistuses Soomes,” ütles Uusikivi.

Prokurör on esitanud süüdistused ja juhtumi arutamine algab Helsingi kohtus 27. augustil.