"24. märtsi õhtupoolikul kell 18.23 sai häirekeskus teate, et läbi Harku järve jää on vajunud kalamees," ütles Põhja päästekeskuse pressiesindaja.

Teatajaks oli inimene kaldal, kes märkas jääl kalamehe puudumist.

Päästad nägid saabudes umbes 30 meetri kaugusel kaldast järvejääs auku, mille ümber oli palju kalastamiseks vajalikke asju. Päästjad alustasid koheselt kalamehe otsinguid, kahjuks leidsid pinnaltpäästjad augu lähedalt jää alt uppununa 53-aastase mehe.

Vaid päev varem, 23. märtsil läksid päästjad Harku järvel appi läbi jää vajunud kalamehele. Kalamees oli 20 meetri kaugusel kaldast. Kohapeale saabunud päästjad tõid mehe kaldale ja ta anti meedikutele üle. Suure tõenäosusega pääses mees halvimast tänu juhuslikule möödujale, kes häirekeskusesse helistas.

Samal päeval kella 16 ajal vajus Kadrinas läbi paisjärve jää inimene, kes sai veest ise välja ning päästjate abi ei vajanud.

Samal ajal kukkus ka Maardu järvel kalamees läbi jää. Kohapeale saabunud kiirabi vaatas kannatanu üle.

Päästeamet paneb kõigile südamele, et saabuva kevadega on jää veekogudel muutunud väga õhukeseks ja hapraks ning ei kanna inimest. Eriti oluline on ka kalameestele meelde tuletada, et selleks aastaks on jääpüügi aeg läbi.