"Täna kell 13.44 tuli laps Vääna-Viti peatuses maha ja kõrvalisel teel tõmmati ta autosse," kirjutas lapse ema. Autoks oli valge Volkswageni kaubik.

"Tundub, nagu nad oleks seal juba pikemalt passinud, neid mehi oli 3, ainult üks oli roolis ja kaks selles kinnises kuudis," lisas ema. Kell 18.30 lasti laps samas kohas kaubikust välja.

Samas vestluses mainiti, et sarnast valget kaubikut on selles piirkonnas varemgi nähtud.

Hiljem lisas ema: "tegu oli vanemat tüüpi valge, kuid väga määrdunud kaubikuga, uks küljel, tagant täiesti kinnine. Mehi oli kolm, autojuhti nägi laps vaid hetkeks, kui heitis pilgu üle õla ja nägi, et auto tuleb selja tagant. Siis tõmmati ta kahe mehe poolt autosse, käsklusi anti eesti keeles vene aktsendiga, näod olid ära peidetud, ainult käed olid näha ja kätel mingeid märke polnud. Kuid see, mis neli tundi toimus, nende faktideni me ei lasku".

Põhja prefektuuri lastekaitse grupi juht Reimo Raiveti sõnul alustati eile õhtul kohe peale politseile info laekumist esimeste menetlustoimingutega ning asuti koguma tõendeid.

"Tegemist on väga ärevaks tegeva teatega ning teeme endast kõik oleneva, et juhtunu asjaolud välja selgitada. Eile õhtul alustasime prokuratuuriga kriminaalmenetlust ning käib töö selle nimel, et selgitada välja, mis eile toimus."

Politsei palub kõigil, kes juhtunut pealt nägid, võtta ühendust lastekaitse grupiga telefoninumbril 53 01 99 38.

Põhja prefektuur teatas täna kella nelja ajal, et täna suunati sinna piirkonda ka rohkem patrulle, et kirjeldusele vastavat valget kaubikut otsida.