Eile teatas politsei, et sama BMW peeti kinni ka paar tundi varem. Sel hetkel oli roolis olnud auto omanik esialgseil andmeil kaine.

Laupäeva hommikul kella 7 paiku juhtus Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maanteel Herjava küla lähistel üliränk liiklusõnnetus, kui veokiga kokku põrganud sõiduautos sai surma neli kohalikku noormeest. Autos olnud 15-aastane tüdruk sai üliraskelt vigastada ning on haiglas. Õnnetuse hetkel oli roolis Madis Kruusma.

Politsei teatel kontrolliti laupäeva hommikul Läänemaal õnnetusse sattunud sõiduautot eelneval ööl Haapsalu kesklinna piirkonnas kahel korral, kuid mõlemal korral oli roolis erinev juht.

"Auto kontrollimise põhjuseks oli mõlemal korral väljakutsuv sportlik sõidustiil, järsk kiirendamine ja sõiduk tegi ümberehitatud summutite tõttu tugevamat müra. Mõlemal korral, nii kella kahe kui ka kella viie paiku, oli autos juht üksi ja kaine. Kella kahe paiku kontrollimise ajal ei olnud roolis auto omanik, kuid esialgseil andmeil oli kella viie paiku roolis auto omanik," ütles politsei esindaja.

Alkoholi mõju organismile
Keskmine alkoholijoove – alkoholisisaldus väljahingatavas õhus 0,76 kuni 1,25 mg/l kohta või 1,51 kuni 2,5 promilli veres. Selleks peab 60kg mees ära jooma 0,6 l viina.
Haapsalust mõne kilomeetri kaugusel juhtunud nelja noore mehe surmaga lõppenud liiklusõnnetus toimus kohe pärast parklast väljasõitmist, mil nende auto kaldus vastassuunavööndisse.

Haapsalu poole parempööret tehes ei sõitnud 23-aastane juht õigesse sõiduritta, vaid keeras vastassuunavööndisse, kus liikus samal hetkel vastu veoauto Scania.

Avariis hukkusid BMWd juhtinud 23-aastane Madis, 19-aastane Andres, 21-aastased Krister ja Reio. Sõiduautos viibis ka 15-aastane neiu, kes viidi raskes seisundis Põhja-Tallinna regionaalhaiglasse.

Veoautot juhtinud mees oli kaine. BMW sõidukiirus ei ole veel teada.