Häirekeskus sai teate tulekahjust 5. mail kell 1.16. Teataja sõnul põles leegiga elumaja Häädemeeste vallas Soometsa külas. Helistaja ei osanud täpsustada, kas majas võib olla inimene või mitte. Sündmuskohale jõudes anti päästjatele info, et majas siiski võib olla inimene, kuid hoonesse sisenemine oli sellel hetkel juba võimatu, sest katus oli sisse kukkunud ning hoone põles täisleegis. Päästjad alustasid kustutustöid ning nende käigus leiti kahjuks majast 52-aastase mehe surnukeha. Tulekahju tagajärjel on majast püsti küll seinad, kuid hoone on siiski elamiskõlbmatu. Täpsemad asjaolud selgitab välja menetlus.

Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalvebüroo juhi Indrek Laanepõllu andmetel oli antud hoone tegelikult juba tervikuna elamiskõlbmatu. "Seal puudus elekter, vesi ning küttekolded olid olematud," kirjeldab Laanepõld põlenud maja. "Oleme käinud seal mitmeid kordi ning püüdnud elanikku nõustada ja leida lahendust tema olukorrale, kuid see on jäänud vaid meiepoolseks huviks. Teadaolevalt on peale päästeameti püüdnud oma abi pakkuda ka teised ametkonnad ning kogukond, kuid kui inimene ise ennast aidata ei soovi, siis on seda raske ka teistel teha," selgitab Laanepõld tekkinud olukorda ja lisab, et sellisel juhul ei pea tuleõnnetust kaua ootama.

Indrek Laanepõllu sõnul on selge see, et sellises seisukorras hooned on ohtlikud neis elavatele inimestele ja tihtipeale ka nende naabritele, kuid sageli ollakse probleemi ees, et elanikud ise probleemi ei tunnista ja sealt vabatahtlikult ei lahku. "Meie seisukoht on, et kui hoone renoveerimine on ebaotstarbekas, tuleb need hooned ametlikult elamiskõlbmatuks tunnistada ja seejärel lammutada," ütleb Laanepõld ja selgitab, et ka sellest veel tegelikult ei piisa. Probleem on suurem, sest inimene peab ju samuti kuhugi uuesti elama asuma. Kuid kui inimene on suhtumist jätkuvalt ei muuda ja tuge ei saa, ollakse nõiaringi alguses tagasi.

Jaga
Kommentaarid