Täna pärastlõunal kella 13.30 ajal sai politsei väljakutse Viljandisse Tallinna tänavale, kus juhuslik möödakäija oli kuulnud ühest korterist kahtlast räuskamist, ütles Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel Delfile.

Väljakutsele reageeris patrull, kes kutsus hiljem omale lisajõude.
Lapsega kodus olnud mees ähvardas tappa last ja ennast ning karjus seda ka aknast välja, kirjeldas Peitel. Ta kinnitas, et praeguseks on 4-5-aastane tüdruk sotsiaaltöötaja hoole all ja temaga on kõik korras.

Mees sulges ennast aga tuppa ja tema väljatoomiseks kulus kolm tundi.
„Kuna ta oli agressiivne, siis kaasatud kiirreageerijad Tartust ja politsei läbirääkijad,“ lisas Peitel.

Peitel ütles, et kella 16.30 ajal pidasid politsei kiirreageerijad 32-aastase mehe kinni ning toimetasid arestimajja.

32-aastane mees on politseile varasemast tuttav. Teda on varasemalt ka kriminaalkorras karistatud. Tema paturegistris on kõik rasked kuriteod - vägivald võimuesindaja vastu, kehaline väärkohtlemine, perevägivald, röövimine, loetles Peitel.

Alles tänavu kevadel mõisteti ta kohtus süüdi selle eest, et ta ründas peretüli lahendama kutsutud politseinikke. Toona oli mees vägivaldne lapse ema suhtes. Hetkel ei ole teada, kus lapse ema viibib.

Pressiesindaja sõnul kuulub praegu tänu juhuslikule möödujale, kes politseile väljakutse tegi, sest muidu ei oleks saanud politsei mehe tegudele reageerida ja lapse suhtes võimalikku vägivalda ära hoida.