Paksu Margareeta lähistel asuva "Katkenud liini" kompleksi juures on praegugi lilli ja küünlaid, ent vaatepildi rikkus ära kole grafiti, mida pigem võib nimetada suvalisteks kritseldusteks.

Tallinna Kesklinna jaoskonna menetlustalituse juht Jelena Mirošnitšenko sõnas Delfile, et politsei on alustanud mälestusmärgi sodimise osas kriminaalmenetluse karistusseadustiku § 149 alusel, mis käsitleb surnu mälestuse teotamist. "Kõigil, kellel on infot võimalike mälestusmärgi sodijate kohta, palume sellest teada anda numbril 112. Teeme omalt poolt kõik, et selgitada välja, kes sellise teo toime pani."

Vandaalide soditud mälestusmärgi puhastas täna pärastlõunal Tallinna Kesklinna lepingupartner.

"Paljud märkasid täna hommikul, et vanalinna serval asuv Estonia mälestusmärk "Katkenud liin" on langenud vandaalide ohvriks. Ausalt öeldes teeb see väga kurvaks ja nõutuks, kui mälestuspaiga ja teiste inimeste leina suhtes näidatakse üles sellist jõhkrust. See on andestamatu," ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Estonia laevahuku mälestusmärki on vandaalid kahjustanud ka varem.

Estonia uppus 1994. aasta 28. septembri ööl teel Tallinnast Stockholmi. Päästeti 137 merehädalist, hukkus 852 inimest, kellest 757 jäi kadunuks.

Mainitud mälestusmärk avati 27. septembril 1996.