Täna kell 18.46 sai häirekeskus teate, et Saaremaal Kaarma vallas, Mändjala külas põleb puidust hoone ja korstnajalg on leekides. Operatiivkorrapidaja Rando Lindmäe sõnul selgus kohapeal, et tegu on tahmapõlenguga.

Veidi aega hiljem said päästjad teate, et Kuressaares Kungla tänav 20A põleb kõrvalhoone. Teade häirekeskusele tuli kell 19.18. Kuna Kuressaare põhi- ja paakauto olid Mändjalas, siis esimesena jõudsid Kungla tänavale Pihtla vabatahtlikud päästjad.

Lindmäe sõnul kustutasid nemad ka lahtised leegid, mis maja mõlemast otsast katuse alt välja ulatusid. Lindmäe sõnas, et sõites Mändjalast linna nägi ta juba kaugelt suurt suitsupilve ning kohale jõudes selgus, et põleb kõrvalhoone, mis oli elumajaga kokku ehitatud. Kustutustööde käigus sai maja väga suuri vee-, tule - ja suitsukahjustusi, osad vahelaed on hävinenud ja maja katus tuli ka osaliselt avada.

Majaperemehe sõnul oli ta vaadanud televiisorit ja kuulnud prõksumist. Ukse poole vaadates nägi ta virvendavat õhku ja korraga oli maja leekides. Põlengu põhjuse selgitab menetlus. Inimesed õnnetuses kannatada ei saanud. Sündmusele reageerisid Pihtla vabatahtlikud, Kuressaare paak- ja põhiauto, Kihelkonna põhiauto ja Salme vabatahtlikud.

Hetkel käivad järelkustutustööd ja tulekollete täiendav otsimine. Põlengu puhkedes inimesi hoones ei olnud, peremees oli jõudnud kõik voolud välja lülitada ja päästjad said kohale saabudes kohe alustada kustutustöödega.