Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava ütles Delfile, et kell 13.11 sai häirekeskus teate, et Tallinnas Ülemiste rongipeatuses on perroonil kahtlane kohver. „Praegu on kogu perroonilt inimesed evakueeritud ja demineerijad sõidavad sündmuskohale,“ lausus Aava poole kahe ajal.

Elroni infotelefonilt öeldi Delfile, et järgmine rong peaks Ülemiste peatusesse jõudma kell 14.04. See on elektrirong, mis peaks väljuma 13.54 Tallinnast Aegviitu. Pommikahtlusest ei olnud infotöötaja veel midagi kuulnud ja nii ei teadnud ta, kas see kuidagi rongiliiklust mõjutab.

Päästeameti kommunikatsioonijuht Annika Koppel ütles Delfile pisut enne kella kahte, et demineerijad asusid kohvrit n-ö kahjutuks tegema. Selleks suleti Ülemiste keskuse kõrval Suur-Sõjamäe tänav perrooni ulatuses mõlemas suunas liiklusele ja seisati ka rongiliiklus.

Kell 14.10 sõnas Koppel, et demineerijad tegid kohvri lahti ning pommi ega muud kahtlast seal ei olnud. "Kõigepealt koer nuuskis koti üle ja kui ta midagi kahtlast ei tuvastanud, siis avasid demineerijad kohvri pika pulgaga. Kohvri sees olid riided," sõnas Koppel.

Koppel lisas, et kohver anti üle politseile. Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava kinnitas, et pole alust arvata, et keegi kohvri pahatahtlikult perroonile jättis ning see püütakse omanikule tagastada.

Rongiliiklus ja liiklus sõiduteel perrooni kõrval on nüüd taastatud.