„Esialgse info põhjal kaldus auto teelt välja vasakule kraavi, paiskus vastu ristuva tee mullet ning sealt edasi ristuvale teele, kus jäi seisma paremale küljele,“ kirjeldas Rapla politseijaoskonna välijuht Serle Lindre.

Välijuhi sõnul oli auto roolis 45-aastane mees, kes õnnetuses autost välja paiskus ning kahjuks saadud vigastustesse suri. „Õnnetuse täpsemad asjaolud ja teelt väljasõitmise põhjus selgitatakse menetluse käigus, kuid esialgu saab öelda, et hukkunud autojuht ei olnud kinnitatud turvavööga,“ rääkis Lindre.

Politseiniku sõnul ei oleks turvavöö kasutamine küll ehk õnnetust ennast ära hoidnud, küll aga oleks vältinud kõige traagilisemaid tagajärgi. „Turvavöö saab kaitsta autos olijat vaid juhul, kui see on kinnitatud. Nõuetekohaselt kinnitatud turvavöö hoiab inimest tema istmekohal paigal ja välistab võimaluse, et rulluvas masinas olles raskeid vigastusi saaks või autost välja paiskuks,“ selgitas välijuht.

Sel aastal on Eesti liikluses hukkunud 42 ja viga saanud 1245 inimest. Möödunud aasta samal perioodil oli 43 hukkunut ja 1351 vigastatut.