Süüdistuse järgi võttis Lõugas transpordiameti liiklusteenistuse liikluskorralduse osakonna juina 2010. aasta mais OÜ Tanner juhatuse liikmelt Peeter Salmult pistist MTÜ-le Villu Spordiklubi 18 000 krooni (1150 eurot) ulatuses.

Lisaks süüdistatakse Lõugast selle eest, et võttis sama aasta juulist augustini AS-i Signaal juhatuse liikmelt Ats Tammelt (58) pistist 125 000 krooni (7992 eurot). Kohtu all on ka AS K-Projekt juhatuse liige Rein Annusver (54).

Lõugas sai pistisena väidetavalt ralliauto BMW. Tänasel kohtuistungil väideti, et auto müümiseks vajalik allkiri oli volikirjal võltsitud, seda tunnistas auto omanik. "Summat ma ei tea, aga auto tõesti maha müüdi. Volikirjal olevad andmed on õiged, kuid allkiri ei kuulu minule," ütles tunnistaja.

Lõugast süüdistatakse ka võltsitud arvete koostamisel OÜ Ravelson LTV nimelt.

Ats Tamme ja AS Signali süüdistatakse Lõugasele pistise andmisel. Samuti selles, et andsid aastaid 2007-2010 tallinna liiklusteenistuse tollasele juhile Mati Songissepale lepingulise koostöö sujuva korraldamise eest pistist kokku 1 913 695,20 krooni ehk 122 359,02 eurot.

Rein Annusveri ja AS-i K-Projekt süüdistatakse Mati Songisepale 339 762 krooni ehk 21 723,91 euro pistise andmises 2008. aasta veebruarist aprillini vastutasuna AS-i K-Projekt poolt alltöövõtuna tehtud tööde heakskiitmise ja tööde jätkumise eest tulevikus.

Pärast tänast ülekuulatavate usutlemist plaanib prokurör koostada kolmapäevaks täiendatud süüdistusakti.

Mullu novembris alanud protsessil ei tunnistanud Lõugas end kuritegudes süüdi ning väitis ka tänasel istungil, et ekspertiisi koostajatel polnud selle tegemiseks õigust ega oskusi. "Mina võtsin vastu korrektsed joonised," ütles Lõugas.

Tallinna transpordiametis toimunud korruptsioonikuritegude uurimiseks alustas kaitsepolitsei kriminaalmenetlust 2009. aastal.

Möödunud aasta 6. detsembril jättes Tallinna ringkonnakohus linna transpordiameti apellatsioonikaebuse rahuldamata ning mõistis linna transpordiametilt välja Lõugase kasuks apellatsioonimenetluse kulud 1548,82 euro ulatuses.

Oma apellatsioonikaebuses leidis Tallinna transpordiamet, et halduskohtu otsus Lõugase tööle ennistamise kohta tuleks tühistada. Otsuse järgi oleks tulnud Lõugas tööle ennistada või talle hüvitist maksta.

Ringkonnakohus leidis oma otsuses, et Lõugas tuleb siiski tööle ennistada, transpordiameti apellatsioon jäeti aga täies ulatuses rahuldamata. Lõugasele hüvitise määramise osa halduskohtu otsusest saatis ringkonnakohus esimese astme kohtusse uuesti läbivaatamiseks.