Suurema osa võltsingukahtlusega kaubast moodustasid pea 33 000 paari Dieseli kaubamärgi logole sarnase märgisusega teksapüksid, ülejäänud olid ilmselt järele tehtud Adidase ja Umbro tuulepluusid. Kaubamärgi esindaja esialgsel hinnangul on tooted võltsitud ja kui kauba omanik selle autentsust tõendada ei suuda, siis läheb kaup hävitamisele.

„Enamasti leiame korraga alla 100 toote ja nii suure koguse leidmine ka kogenud tolliametnike jaoks erakordne, sest seda on rohkem kui kõik möödunud aasta avastused kokku,“ selgitas maksu- ja tolliameti tolliosakonna juhataja Urmas Koidu. „Eestisse reeglina suuri koguseid ei tooda, kuna meie ei ole sihtriik ja lõviosa rikkumistest avastame hoopiski posti- ja kullersaadetiste läbivaatamisel.“

Jätkuvalt on intellektuaalomandi õigusi rikkuvate kaupade lähtemaaks enamasti Hiina, vähem jõuab võltsitud tooteid siia Hong Kongist, Singapurist ja Venemaalt. Kõige rohkem leiame võltsitud käekellasid, riideesemeid, jalatsid ning mobiiltelefone ja nende tarvikuid ning kosmeetikatooteid.

Kinnipeetud kaup