Raske liiklusõnnetus juhtus täna hommikul kella 8.45 ajal Tartu linnas Betooni tänava raudteeülesõidul, kus Tartu raudteejaama suunas liikunud reisirongile sõitis raudteeülesõidul ette sõiduauto Audi, milles olnud 79-aastane mees hukkus sündmuskohal. Sõiduautos peale juhi rohkem inimesi ei viibinud.

Esialgsetel andmetel põles raudteeülesõidul liiklusõnnetuse hetkel punane foori tuli ning kostis ka hoiatav helisignaal. Rongijuht andis küll peatumata ülesõidule ilmunud sõiduautole eelnevalt helisignaali ja pidurdas, kuid rongi polnud võimalik siiski nii kiiresti peatada.

Õnnetuse hetkel viibis reisirongis umbes 50 reisijat, neist keegi õnnetuses vigastada ei saanud. Sündmuse täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Elroni teatel lasti reisijad kell 9.05 rongist välja. Tee vabastati kell 9.35. Esmase vaatluse kohaselt raudtee vigastatud ei ole. Reisirongi seisund võimaldab jätkata teekonda Tartu jaama.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Tõnu Kürsa tuletab liiklejatele meelde, et raudteeülesõit on ohtlik koht, mistõttu tuleb sellele lähenedes olla äärmiselt tähelepanelik. „Enne raudtee ületamist tuleb igal liiklejal piisavalt veenduda, et ületus on ohutu ning rongi ei ole lähenemas,“ lisas Kürsa.

Jaga
Kommentaarid