Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistab Kaziksit rohkem kui kuus aastat tagasi 17-aastase Reili vägistamises ja selle varjamises. Samuti seostatakse lätlast Reili kadumisega 2006. aasta 14. veebruaril, kui viimane oli teel Tartust Elvasse.

Nimelt on uurimine tuvastanud, et Reili otsis tööd lapsehoidjana ja kohtus päev enne kadunuks jäämist talle tööd pakkunud Kaziksiga. Pärast neiu kadumist võeti Kaziksi kinni ja ta viibis mitu kuud vahi all, kuid uurimine tulemusi ei andnud ja ta vabastati. Samuti on senini leidmata kadunuks jäänud neiu surnukeha.

Prokuratuur otsustas hiljuti siiski Kaziksi ka mõrvasüüdistusega kohtu ette viia ja mõista mees süüdi kaudsete tõendite alusel. Nimelt on vahepeal muutunud kohtupraktika, mis lubab inimesi mõrvas süüdi mõista ka eelduslikul alusel ehk siis, kui ohvri surnukeha pole veel leitud.

Kaziks on tegelikult juba tuntud pedofiil. Harju maakohus tunnistas Kaziksi 2010. aasta oktoobris süüdi nelja neiu ja naise vägistamises ning määras talle 15-aastase vanglakaristuse.

Enne seda on Kaziks aga varem olnud kuus korda kriminaalkorras karistatud, sealhulgas seksuaalkuritegude eest.

Kaudsete süütõenditega mõisteti 2007. aastal mõrvas süüdi ja kahe naise tapmise eest 20 aastaks vangi ka Üllar Toper. Esimese veretöö sooritas Toper 2004. aastal ja teise 2006. aastal. Ühe ohvri surnukeha pole samuti tänaseni leitud.