Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel ütles Delfile, et politsei sai avarii kohta väljakutse hommikul kell 7.57, kui Tähtvere vallas Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 182. kilomeetril põrkasid kokku veok Daf ja sõiduauto Rover. Mõlemal masinal olid haakes haagised.

Peitel selgitas, et veok, mille roolis oli 1963. aastal sündinud Tiit, liikus Tallinnast Tartu suunas ning tehes vasakpööret sõitis ette Tartu poolt Tallinna suunas liikunud Roverile, mida juhtis 1943. aastal sündinud Toomas. Sõidukijuhid olid kained ja omasid vastava kategooria juhtimisõigust.

Sõiduautost toimetati Peiteli sõnul kõik reisijad – juht, kõrvalistuja ja tagaistmel olnud laps – kliinikumi tervisekontrolli. Veokijuht viga ei saanud.

Lõuna päästekeskuse teatel käisid päästjad samuti kohal ning kõrvaldasid autode süttimisohu ja katsid teele voolanud kütuse vahuga.

Peitel lisas, et liiklusõnnetuse asjaolude uurimiseks alustatakse väärteomenetlust, lisaks uurivad liikluspolitseinikud veokijuhi puhkeajanõuetest kinnipidamist, kuivõrd vastavad andmed olid fikseerimata.