Täna kella 15.40 paiku sai häirekeskus teate, et Tartumaal Elva vallas Tilga külas sõitis BMW teelt välja ning masin rullus mitu korda üle katuse. Politsei selgitas, et sõidukis oli kuus inimest, kes kõik said kergemaid või raskemaid vigastusi.

Vahetult enne avariid teatas murelik inimene häirekeskusele, et samas kohas driftib üks uljas BMW-juht. Enne, kui politsei sündmusele veel reageerida jõudis, oli BMW juba teelt välja sõitnud.

Asjaolude selgitamisel ilmnes, et Lossiküla poole suundunud BMW roolis olnud 26-aastane mees driftis autos olnud sõpradega nõnda, et ühel hetkel kaotas mees masina üle kontrolli ning sõitis teelt välja põllule. Seal rullus masin omakorda mitmel korral üle katuse. Sõidukijuht ja üks kaasreisija said raskemalt viga ning vajasid haiglaravi, teistele anti kohapeal esmaabi. Haiglas võeti autojuhilt vereproov selgitamaks tema kainust.

Lisaks sellele, et autos viibis lubatust enam inimesi, ei olnud nad ka turvavööga kinnitatud ning sõiduki tagumised rehvid ei vastanud nõuetele. Avarii üksikasju uuritakse edasi menetluses.

„Kurb näha, kuidas noortel puuduvad igasugused teadmised autodest, nende juhtimisest, elementaarsetest füüsikareeglitest ning kuidas seda lünka kompenseerib autojuht fantaasiaga nagu ta oleks sündinud rallisõitja,“ sõnas Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk.

Ta ütles, et antud juhtum on ilmekas näide, kuidas seltskond noori tegi õigupoolest kõik endast oleneva, et surma saada. „See on puhas õnn, et keegi neist surmavaid vigastusi ei saanud. Tahes-tahtmata meenus selle avariiga tegeledes kolme aasta tagune traagiline avarii Tartumaal, milles jätsid elu neli noort. Uljas sõit, kiiruspiirangute proovile panek, liiklusohutusele vilistamine ning kõige tagajärjel sai asjast, mida peeti lustisõiduks, lähiaegade üks raskeim surmasõit,“ meenutas operatiivjuht. Ta kinnitas, et täna jäi sarnasest traagilisest surmasõidust puudu ülivähe.

Politseijuht rõhutas, et ükski noor ei tohiks avalikult või ka vaikimisi tunnustades kaasa sõita masinas, kus kihutatakse kulunud rehvidel ja kellegi turvalisust ei peeta millekski. „Antud vahejuhtum on tõsine järelemõtlemise koht ennekõike nendele noortele endile, kuidas oma elu täisväärtuslikult, ohutult ja üksteisega arvestavalt elada. Muul juhul ei lähe palju aega mööda, kui selliseid mõtlematuid tegusid ja neis elu jätnud inimesi jäävad meenutama vaid küünlad, hauakivi ja mälestuspink,“ sõnas operatiivjuht.

Politsei andis teada ka, et sama autojuht on varasematel aastatel liiklusest korduvalt eemaldatud, et ta kihutab, ei kasuta turvavarustust, liikleb tehniliselt mittekorras sõidukiga.