Täna leiti Tallinnast Danske panga Eesti filiaali endise juhi Aivar Rehe surnukeha. Delfi andmetel leiti ta koduaiast. Rehe kadumisest teatati politseile esmaspäeval ning õhtul algasid aktiivsed otsingud.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põder kinnitas, et täna hommikul leiti 23. septembrist teadmata kadunud Aivar Rehe surnukeha tema kodu juurest.

"Surnukehal puuduvad vägivallatundemärgid, samuti ei viita miski õnnetusjuhtumile. Lähedaste hoidmiseks ei ava PPA mehe leidmise kohta rohkem detaile," sõnas Põder. Samuti ei algatata juhtunu kohta uurimist. "Täname kõiki, kes politseile otsingute käigus abi osutasid ning avaldame kaastunnet mehe lähedastele," lisas ta.

Eile õhtul lõppesid kaks päeva kestnud otsingud Rehe kodu lähistel kell 21.30. "Otsisime metsamassiivi droonide ja inimeste ning koertega läbi. Otsingutel osales (eile - toim.) üle 50 politseiametniku ja vabatahtliku," ütles Põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põder.

Välijuht Mihkel-Jaagup Laats ütles eile Delfile, et Rehe otsinguid raskendas see, et tal polnud kaasas telefoni, mille abil oleks saanud teda positsioneerida ega rahakotti, kaardimaksete järgi oleks samuti võinud aimu mehe asukohast aimu saada. Laatsi sõnul oli politsei esialgne strateegia alustada otsimist kohtadest, kus Rehe käis ja mida tundis ning edasi liigutakse vähemarvatavatesse kohtadesse.

Pere ja tuttavad olid mures

Eile enne kella üheksat hommikul olid Rehe maja juures kaks mehe endist kolleegi. Rehe kodu juures viibis ka politseinik, kes andis meestele juhised otsinguteks.

Esmaspäeval käis politseinike käest Rehe otsingute kohta uurimas ka ettevõtja ja pangandustegelane Indrek Neivelt.

Välismeedia tähelepanu

Rehe kadumisest kirjutas eile USA majandusuudiste agentuur Bloomberg ja majandusuudiste väljaanne Financial Times. "Eesti politsei alustas teist otsingupäeva, et leida endine Danske panga juhtivtöötaja, kes manageeris panga siseasju rahapesuskandaaliga samal ajal," teatas Financial Times eile. "Kellegi kolmanda osapoole käsi politsei hinnangul Rehe kadumises süüdi pole," lisas väljaanne.

Aivar Rehe oli Eesti pangandustegelane. Ta juhtis kümmekond aastat Danske Banki Eesti haru ajal, mil pangas toimus ulatuslik rahapesu. Danske Banki Eesti filiaali kaudu liikus 2007. aastast kuni 2015. aastani 200 miljardit eurot kahtlase päritoluga raha.

Möödunud aastal algatas riigiprokurör Danske Eesti filiaali osas kriminaaluurimise. Keskkriminaalpolitsei pidas aasta lõpus kinni kümme endist Eesti haru töötajat. Rehele kahtlustust toona ei esitatud.

Varem töötas Rehe Eesti Hoiupanga ning Hansapanga juhatuses, 2004. aastast 2006. aastani oli Eesti maksu- ja tolliameti peadirektor ja Sampo Panga, hilisema Danske Banki Eesti haru juhatuse esimees ja Eesti pangaliidu juhatuse esimees.

Uudist täiendatakse.

Jaga
Kommentaarid