Avariis osalesid Tallinna poolt tulnud veoauto DAF, mille roolis oli 53-aastane Kalle, mis kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku Tartu poolt tulnud Volkswagen Passatiga, mida juhtis 28-aastane Hanno. Mõlemad õnnetuse osapooled olid kained ja juhtimisõigusega, täpsemad avarii tagamaad selgitatakse menetluse käigus.

Lõuna prefektuuri andmetel hakkas maanteel sõitnud veok teel vingerdama ja kaldus vastassuuna vööndisse, kus põrkas kokku sõiduautoga. Esmaste kirjelduste järgi oli sõiduauto laupkokkupõrke tagajärjel sõitnud raskeveokile alla. Seda, kui rasked on õnnetuses viga saanud inimeste vigastused, täpselt ei teata.

Pealtnägijate sõnul oli liiklus Tallinna-Tartu 137. kilomeetril häiritud ning politsei reguleeris seda. "Üks rida oli kinni, veoauto oli põõsastes, rehvitükid vedelesid maanteel ja võib oletada, et veokil läks rehv katki. Sõiduautot ei näinud. Inimesed olid kohapeal närvilised - nagu ikka õnnetuste puhul - ja üks teepool oli kinni, politsei reguleeris liiklust," kirjeldas üks pealtnägija.

Sõiduautosse kinni jäänud juhi kätte saamiseks tuli auto lahti lõigata. Volkswagen Passat on õnnetuses täielikult hävinenud.