Põhja prefektuuri pressiesindaja sõnul põrkasid Tallinn-Tartu-Luhamaa maantee 60. kilomeetril kella 13.50 ajal kokku sõiduautod Peugeot ja Mercedes.

"Tartu poolt Tallinna suunas liikunud Peugeot hakkas sooritama vasakpööret," kirjeldas pressiesindaja sündmust. Samal ajal hakkas mercedes sooritama temas möödasõitu ja autod põrkasid kokku.

Avariis said vigastada Peugeotis olnud mees ja naine.

Õnnetuse ajal kattis sõiduteed lumelörts, kohati isegi jää.

Umbes tund aega varem juhtus sama tee 61. kilomeetril õnnetus Tallinna-Tartu maanteel sõitnud politsei konvoibussiga, milles olnud kinnipeetav sai kergeid vigastusi.

Tegemist oli Põhja prefektuuri konvoibussiga, mis kella 12.45 paiku kaotas Tallinn-Tartu maantee 61. kilomeetril lumetuisus juhitavuse ja sõitis kraavi.

Pressiesindaja teatel oli kell 17 Tallinnas ja Harjumaal registreeritud kuus avariid, mis on rohkem kui tavaliselt heade ilmaoludega.

Püsib jäiteoht

Maanteeinfokeskus andis teada, et pärastlõunal sajuhood lörtsi ja lumena mitmel pool jätkusid. Harju-, Lääne-, Pärnu-, Viljandimaal ja Lääne-Eesti saartel sadas kohati ka vihma.

Teekatted olid suurematel riigimaanteedel valdavas osas soolalumesegused/lörtsised ja paiguti libedad. Lääne maakonnas ja Lääne-Eesti saartel olid teed sadanud vihmast märjad. Kõrvalmaanteed on jätkuvalt lumised, konarlikud ja libedad.

Ilm oli sademeterohke ja sajus piiratud nähtavusega. Teetemperatuurid mõõdeti -1.5 kraadist Põhja-Eestis kuni +1.5 kraadini Lääne-Eestis ja saartel. Teepinna miinuskaadidest ja suurest õhuniiskusest tulenevalt on teedel jätkuvalt suur jäiteoht.