Häirekeskus sai juhtunu kohta teate täna kella 14.30 ajal.

Paide jaoskonna välijuht Heigo Tamsalu selgitas, et esialgsetel andmetel juhtus liiklusõnnetus, sest sõiduauto kaldus vastassuunavööndisse. „Auto liikus Tallinna poolt Tartu suunas, kuid kaotas juhitavuse, kaldus vastassuunda ja põrkas seal kokku Tartu poolt tulnud veoautoga. Tee oli õnnetuspaigas lörtsine ja libe“, rääkis välijuht.

„Praegustes ilmaoludes tuleb sõita aeglasemalt ja võtta sõidu jaoks rohkem aega. Talvised teeolud eeldavad autojuhilt teistsuguseid sõiduvõtteid ja sõidustiili,“ lisas Tamsalu.

Autode rehvid vastasid nõuetele.

Piirkonnas on teeolud tuisu tõttu keerulised.

Maanteeameti pressiesindaja Kai Simsoni sõnul Tallinna–Tartu maanteed hooldati mõlemal suunal varahommikul kella 3 ja 5 vahel Tartu suunal ning 5.30 ja 7.30 vahel Tallinna suunal. Pärastlõunal tehti veel üks hooldering. Õnnetuspaiga läbis puistur kella 14.30 paiku.

Jätkuvalt kestva pinnatuisu tõttu on sõiduolud maanteedel päeva jooksul halvenenud ning teel on lahtist lund ja soolalumesegu. Teedel võib esineda libedust. Simsoni andmeil õhtul kell 18 paiku lumesadu eeldatavasti lõppeb, ent keskööl algab sadu uuesti jätkudes hommikuni.