Sama noormees on Delfile silma jäänud sarnase tegevusega mitmel korral ja igal korral on stsenaarium olnud sama. Mees läheneb inimestele, küsib kurval toonil raha ning põhjendab, et tal on raha vaja bussipileti ostmiseks.

Eile sattus “tiheda reisigraafikuga” noormees Delfi fotograafi objektiivi ette Solarise keskuse ümbruses.

Fotodel mehele raha andnud naine ütles Delfile, et mees ütles talle, et tal on vaja raha Haapsalusse sõiduks. “Ma tavaliselt ei anna, aga täna andsin talle ühe euro,” rääkis naine ja lisas, et ta arvab, et noormees kasutab raha õigesti.

Samade soovidega on “reisihuviline” jäänud objektiivi ette ka möödunud suvel. Siis ütles ta raha andnud noorele naisele, et tal on vaja Tartusse sõita ning raha pileti ostmiseks napib.

“Kiirustasin vanalinnas kohtumisele, kui noormees mu kinni pidas ja bussipileti jaoks raha küsis. Ta nuttis ja seisis mul tee peal ees, halas ning pakkus raha eest vastu närtsinud lillekimpu. Andsin talle kiiruga 25 krooni, kuna väiksemat raha ei olnud ning ma soovisin temast kiiresti lahti saada. Sellepeale tegi ta küll väga meeleheitel näo, küsis kas rohkem ei ole, kuid lõpuks astus siiski tee pealt kõrvale. Lilli ka ei andnud,” märkis anonüümsust palunud naine.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide selgitas Delfile, et sellise kerjajaga kokku juhtudes tuleks rahaküsijasse suhtuda ülima ettevaatusega. “Tuleks oma asjadel silm peal hoida, et keegi sinu taskutes samal ajal ei sobra. See, kas rahaküsijale raha anda, saab olla vaid inimese enda otsustada,” sõnas Loide.

Loide sõnul kvalifitseerub aktiivne kerjamine avaliku korra rikkumise alla. Kui selle tegevuse käigus häiritakse teiste isikute rahu või rikutakse muud avaliku korra punkti, siis läheb selline tegevus küll selle paragrahvi alla ja on võimalik karistada rahatrahviga.