Esialgu uskumatuna kõlanud teadet saadeti kontrollima Rapla politseinikud, kes peatasid kiirabi kasutuses oleva Volkswageni, kui see oli tagasi teel Tallinnast Kohilasse.

Tallinna haiglasse viidi patsienti, tagasiteel küll ühtegi patsienti autos ei olnud, aga peale juhi oli seal veel kaks meedikut.

Arturi suhtes alustati väärteomenetlust. Sellise teo eest võib määrata rahalise karistuse kuni 1200 eurot, juhtimisõigus võidakse peatada kuni üheks aastaks või määrata arest.

Pärast roolijoodiku tabamist kutsuti Kohila kiirabibrigaadile uus autojuht.

"Viimasel ajal on väga palju räägitud liikluskultuurist või siis kultuuritusest. Vaatamata ennetustööle on jätkuvalt üheks suurimaks probleemiks alkoholi mõju all auto juhtimine. Pühapäeval tabatud kiirabiauto juht lisas sellele ainult kinnitust,“ sõnas Lääne prefektuuri liiklusjärelvalvetalituse juht Sander Peremees.

„Tänane liiklus nõuab juhilt 100 protsenti ja rohkemgi veel keskendumist. Teadupärast aga pärsib inimese organismis olev alkohol kõike seda. On kahetsusväärne, et konkreetse juhtumi puhul seadis operatiivsõiduki juht ohtu nii enda, oma meeskonna kui ka teiste liiklejate turvalisuse.“