Traagiliste tagajärgedega õnnetus juhtus täna õhtul kella 20.19 ajal Võrumaal Vastseliina vallas Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 275,6, kilomeetril, ütles Delfile Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Esialgsetel andmetel hakkas Vastseliina poolt liikunud sõiduauto Ford Mondeo sooritama ristmikul vasakpööret, kuid ei hinnanud õigesti Võru poolt Luhamaa suunas ja sõidueesõigust omanud veoki Mercedes-Benz kiirust ja kaugust. Kahe sõiduki kokkupõrke tagajärjel sai sõiduautot juhtinud 78-aastane Kaarel surmavaid vigastusi.

Politsei selgitas, et veokit juhtinud 33-aastane Denis oli kaine ning omas juhtimisõigust. Fordi juhtinud mehe kainus selgitatakse ekspertiisi käigus. Õnnetuspaigas oli sõidutee asfaltkattega ja vihmamärg.

Võru politseijaoskonna vanemliikluspolitseinik Tarmo Tammesoo ütles, et kuigi selle õnnetuse täpsemad asjaolud on veel selgitamisel võib eeldada, et kahe sõiduki kokkupõrge, mis nii raskete tagajärgedeni viis, juhtus piisamatust tähelepanust ja hooletusest kõrvalteelt peateele sõites. „Õnnetuste vältimiseks tuleb igal autojuhil veenduda, kas soovitud manööver õnnestub ohutult, ennast ja kaasliiklejaid ohtu seadmata, sooritada,“ ütles Tammesoo ning paneb autojuhtidele südamele, et manöövrite sooritamisel tuleks varuda aega, olla kannatlik ning mitte kiirustada.

Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluse käigus.