"Täna kell 11.51 teatati häirekeskusele, et Valgamaal Tõrva vallas Linna külas on kolmekorruselises kortermajas tunda suitsulõhna," teatas Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Kohale saadeti Tõrva ja Abja-Paluoja päästekomando päästemeeskonnad. Päästjad otsisid üles korteri, mille ukse vahelt veidi suitsu tuli. Lukustatud uks avati jõuga ning selgus, et korteris oli põlenud elutoa sisustus. Toa põrandalt leiti hukkunud 1961. aastal sündinud meesterahvas.

Tulekahju oli enamuses ise sumbunud, kuid tugevasti põlenud oli diivan. Kogu toa sisutus ning tapeet olid kõrgest temperatuurist söestunud. Laest oli alla kukkunud sulanud suitsuandur, kuid selle häiret ei olnud naabrid kuulnud ning tõenäoliselt polnud seade töökorras.

Päästjad juhivad tähelepanu, et igas elamus või korteris peab olema vähemalt üks nõuetekohaselt paigaldatud ja töökorras suitsuandur, mis teatab tulekahjust varajases järgus. Suitsuanduri korrasolekut tuleb kontrollida regulaarselt. Selleks vajuta vähemalt kord kuus testnuppu, mille järel töökorras andurist kostab tugev helisignaal. Tähtis on õigeaegselt vahetada suitsanduri patarei, mille tühjenemisest annab seade märku lühikeste ebakorrapäraste piiksudega. Koduse tuleohutuse kohta leiad lisainfot http://www.kodutuleohutuks.ee/.

Tulekahjudes on sel aastal hukkunud 34 inimest. Neist 15 on surma saanud Lõuna-Eestis juhtunud tulekahjudes. Eelmisel aastal hukkus tulekahjudes kokku 38 inimest, neist 11 Lõuna-Eestis. Kõige rohkem traagiliselt lõppevaid tulekahjusid saab alguse hooletust suitsetamisest või lahtise tule kasutamisest. Eelmisel nädalavahetusel hukkus Valgas hooletust küünla kasutamisest süttinud tulekahjus naine.