Esialgsetel andmetel Tartu poolt Tallinna suunas liikunud kolmerattaline mootorsõiduk sõitis sirgel teelõigul teelt välja ning paiskus vastu betoonist paneeli, mille tagajärjel rullus sõiduk mitu korda üle. Soome kodanikust 70-aastane sõidukijuht hukkus sündmuskohal. Tegemist oli L5e tüüpi kolmerattalise mootorsõidukiga ehk tritsikliga.

Esialgsetel andmetel kandis juht ka õnnetuse hetkel kiivrit ning omas vastava kategooria juhtimisõigust.

Surnukeha on saadetud kohtuarstlikule lahangule, kus selgub hukkumise täpne põhjus ning tervislik seisund.

Uurimine selgitab välja ka sõiduki tehnilise seisukorra.

Õnnetuspaigal viibinud Ida-Harju politseijaoskonna välijuhi Marek Tammise sõnul on keeruline hetkel öelda, mis traagilise õnnetuseni viis.

„Õnnetuse täpsemad asjaolud on alles selgitamisel, mistõttu on veel vara öelda, miks mootorsõiduk teelt välja sõitis. Sellegipoolest panen kõigile juhtidele südamele, et enne sõitma minemist tuleb veenduda sõiduki tehnilises seisukorras. Juht peab olema puhanud ning hea enesetundega, et säilitada valvsus ja tähelepanelikkus, “ ütleb Tammis.

Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitab välja uurimine.

Politsei palub liiklusõnnetuse pealtnägijatel võtta ühendust infotelefonil 612 3000 või kirjutada aadressil pohja.lmt@politsei.ee.

Viimasel kolmel aastal ehk 2012-2014 on mootorratturi osalusel juhtunud 250 inimkannatanuga õnnetust, vigastada saanud 283 inimest ning hukkunud 13 inimest.

Jaga
Kommentaarid