Täna öösel veidi enna kella 6 ütles lennujaamas turvakontrolli läbiv Hispaania kodanik turvatöötajatele, et tema pagasis on lõhkeseadeldis. Lennujaama reageerisid koheselt viis patrulli ning mees peeti politseinike poolt kinni, teatas politsei.

Demineerijad alustasid mehe pagasi ja lennujaama kontrollimisega. Mõni minut pärast kella 6 oli evakueeritud ligi 200 inimest. Kell 6.25-ks oli lennujaam ülekäidud ning lõhkeseadeldist ei olnud. Hispaania kodanik peeti kinni ning tema suhtes alustati kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Raavo Järva sõnul võis 33-aastane mees teha nalja, et tal on kaasas lõhkeseadeldis.

“Esialgse info järgi tegi mees väga tõsisel teemal nalja, mõtlemata, mida öeldu kaasa toob. Avalikus kohas lõhkeseadelise või mõne muu relvaga ähvardamine toob tõsised tagajärjed. Politseinikud, demineerijad, pääste- ja kiirabitöötajad reageerivad sellistele väljakutsele suurte jõududega ning tagavad, et inimeste elud ei oleks mingil viisil ohus. Seetõttu oli ka loomulik, et reisijad evakueeriti sündmuse lahenemseni,” rääkis Järva. Ta lisas, et kell 6.25 lubati inimestel lennujaama naasta.

Delfi lugeja teatas kella 6 paiku hommikul, et mõni hetk tagasi aeti Tallinna Lennujaamast kõik inimesed välja. "Politsei küsitleb vähemalt 2 isikut. Kohal on pommirühm. Infot, mis toimub, pole jagatud," ütles lugeja.

Mäletatavasti valitses lennujaamas hiljuti samuti pommioht, kui 25. juuli öösel pärast kella 2 helistas Tallinna lennujaama ning kaitsepolitseisse end Daeshi liikmeks nimetanud mees, kes teatas kavatsusest õhkida nädala jooksul Tallinnast Saksamaale suunduv lennuk. Helistajat pole senini tabatud.